Sun Valley Riverfront Park

Denver, Colorado

Location

Denver, Colorado

Project Category

  • Recreation

Awards

CCASLA Honor Award for Design 2014

The rehabilitation and restoration of the Weir Gulch channel and its confluence with the South Platte River, paired with the creation of attractive recreation spaces for the under-served residents of Sun Valley, realizes the ecological and social potentials of the Sun Valley Riverfront Park. DHM Design worked to achieve these goals at two scales: the neighborhood scale, informed by community input; and the city scale, in coordination with the River Vision Implementation Plan. This park was transformed with ecological and habitat improvements, through wetland creation, native plant establishment, and backwater areas. Improved river access and visibility was achieved by opening the floodplain and the river bank. Recreation opportunities were integrated through an improved and updated regional trail section, custom bridge, concrete jetties, and traditional a neighborhood park outside of the floodplain.

PREVIOUS PROJECT All Projects NEXT PROJECT